Dečija igrališta i sportski program

Ljuljaške

Klackalice

vrteska_za_decija_igralista

Vrteške

penjalica 2

Penjalice

Golovi

Koševi

Izrada dečijih igrališta vrši se u skladu sa standardom o bezbednosti SRPS EN 1176 koje izdaje   INSTITUT  ZA STANDARDIZACIJU SRBIJE.
Standardi se  tiču  opštih bezbednosnih zahteva i metoda ispitivanja, dodatnih specifičnih zahteva i metoda ispitivanja za ljuljaške, tobogane, žičare, vrteške, opremu za njihanje, uputstva za ugradnju, kontrolu, održavanje i korišćenje kao i  standard SRPS EN 1177:2013: koji se odnosi na određivanje kritične visine pada.
OBEZBEDIMO BEZBEDNA I SIGURNA IGRALIŠTA!

 

Informativna tabla sa znacima za upotrebu elemenata igrališta nije obavezna na igralištima, ali je svakako potrebna i važna kako bi se sprečile eventualne i nepoželjne povrede.
Tabla bi trebalo da sadrži uputstva o  nameni, uslovima korišćenja, zabranama, važnim telefonima i ovakve table nisu standardizovane, ali su svakako poželjne. DETALJNIJE>
Igrališta se koriste na sopstvenu odgovornost, ali je nadzor odraslih neophodan i važan za smanjenje povreda!
UČINIMO SVE DA OBEZBEDIMO SREĆNO I BEZBEDNO DETINJSTVO!

 

Stvaranjem odgovarajućih preduslova moramo obezbediti bezbedna i sigurna mesta za dečju igru kako ne bi dolazilo do povreda.

Radionička i tehnička dokumentacija, dizajn elemenata igrališta, način montaže i održavanja, provera dotrajalost i pohabanosti elemenata su ključne tačke za prevenciju povreda do kojih ni slučajno ne bi trebalo da dođe.

Svakako, oprez i pažnja su neophodni.  Do povreda može, nažalost, doći!  DETALJNIJE>

NIŠTA NIJE VAŽNIJE OD SIGURNE I BEZBEDNE IGRE!