Nadstrešnice za automobile

banovci 424x326

Tip 1:
Bočno-konzolna nadstrešnica za auta pogodna za uklapanje u manje prostore posebno zgodna za prolaze između objekata. Napravljena od čeličnih cevi i zaštićena epoksidnim i poliuretanskim premazima.U lučnom obliku krova sa dva rešetkasta konzolna nosača povezana uzdužnim gredama (rožnjačama). Konstrukcija se oslanja na dve armirane betonske stope. Pokrivač je najčešće lexan, a po zahtevu može se uraditi i cerada. Postoji i kombinacija pokrivanja krovnim sendvič panelom ali se u tom slučaju nosač izvodi kao ravna kosa linija pošto se panel ne može savijati. Pokrivanje sendvič panelima se radi samo u slučajevima kada nadstrešnica služi kao letnjikovac.

Karakteristike:

1. Konstrukcija od pravougaonih cevi
2. Dimenzije 2,8x5m visina 2,5m
3. Pokrivač leksan 10mm, sa olukom
4. Ponuda ne obuhvata troškove izrade betonskih stopa

Tehničke specifikacijeZahtev za ponuduYou Tube video
Bočno-konzolna nadstrešnica

Tip 1.1:
Bočno-konzolna nadstrešnica za automobile sa različitim mogućnostima prilaza. Napravljena od čeličnih cevi i limova zaštićena epoksidnim i poliuretanskim premazom ili cinkovana. Nadstresnica ima  lučni oblik krova sa sedam konzolnih  nosača  povezaih uzdužnim gredama (rožnjačama). Konstrukcija se oslanja na tri stuba ankerisana u  armirane betonske stope. Pokrivač je najčešće leksan, a po zahtevu može se uraditi i cerada. Leksan je hermetički zatvoren postavljanjem odgovarajućih aluminijumskih lajsni na sve spojeve i otvorene krajeve. Polikarbonatni pokrivač (leksan) ima veliku otpornost na atmosferske uticaje i štiti automobil od UV zračenja.

Karakteristike:

1. Konstrukcija od pravougaonih cevi
2. Dimenzije 2,9×5,2m visina 2,5m
3. Pokrivač leksan 10mm, sa olukom
4. Ponuda ne obuhvata troškove izrade betonskih stopa

Tehničke specifikacijeZahtev za ponudu
auto-nadstresnice15

Tip 2:
Nadstrešnice ovog tipa odlično se uklapaju uz objekte gde je potrebno natkriti ulaz ispred kuće i koristiti ga za parkiranje automobila ili kao dvorišnu hladovinu.Kombinovanjem raznih boja konstrukcija i polikarbonatnih ploča mogu se ostvariti razne arhitektonske zamisli. Nadstrešnica se kao i svaka spoljašnja konstrukcija radi u čeliku bojenom u epoksidu ili toplocinkovanjem.Lučni tip nosača obezbeđuje posebnu lakoću konstrukcije što utiče da cena ovakvih nadstrešnica bude prihvatljiva.Varijacije u obliku najčešće su u oblikovanju luka nosača tako da možemo imati oblik sa jednim lukom kao na slici levo ili oblik sa dva luka (kao talas).

Karakteristike:
1. Konstrukcija od cevi zaštićena epoksidom i poliuretanom
2. Dimenzije 2,8x5m visina 2,5m
3. Pokrivač leksan 10mm, bez oluka

Tehničke specifikacijeZahtev za ponudu
12

Tip 3:

Ovaj tip nadstrešnice karakteriše zahtev za čvršćim i neprovidnim pokrivačem, a opet dovoljno fleksibilnim da se može formirati lučni oblik zato što je lim provodnik i ispod njega je temperatura previsoka. Kada se formira nadstrešnica sa dovoljnom visinom u delu dvorišta koje je uvek dobro provetreno nadstrešnica osim funkcije zaštite automobila može se koristiti i kao dvorišna hladovina. Ukoliko se zahteva posebno jaka hladovina tad se nadstrešnica radi sa trougaonim kosim jednovodim ili dvodvovodim olucima, a na nju se postavljaju izolacioni sendvič paneli umesto lima.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
auto-nadstresnice18

Tip 4:

Ovo je klasičan oblik nadstrešnice od lexana pošto lexan najlakše podnosi podkonstrukciju koja je paralelna sa pravcem šupljine u njemu. Kod ovakvih nadstrešnica najmanje se primeti zadržavanje kamenca i nečistoća na lexanu, a uz kvalitetnu obradu krajeva lexana ne dolazi ni do kondenzacije unutar lexana.

Konstrukcija se može izvesti na više načina u zavisnosti od uklapanja sa ambijentom. Zaštita čelika epoksidna ili toplo cinkovanje.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
auto-nadstresnice21

Tip 6:

Nadstrešnice ovakvog tipa često se postavljaju u Austriji i Švajcarskoj.

Karakteristična forma je 4 stuba sa dvolučnim krovom. U zavisnosti od zahteva 3 podužna nosača mogu biti izvedena i sa funkcijom oluka. Pokrivač je lexan (jeftinije) ili pleksiglas (skuplje). Izuzetna kombinacija za porodične kuće sa dva automobila.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
auto-nadstresnice14

Tip 7:
Nadstrešnica visoke funkcionalnosti.Izrađena je od lučnih cevi i limova. Elegantan, ne preterano upadljiv dizajn uz zelenu ceradu dobro se uklapa uz kombinovane betonsko-ozelenjene površine. Dimenzije koje su najrentabilnije su širina 5600mm, a dužina po potrebi. Karakteristična visina između 2000 i 2400 mm.U zavisnosti od željene trajnosti predviđena su 2 tipa antikorozivne zaštite:

  • tip A je epoksidno-poliuretanska (kraći rok izrade) i
  • tip B toplo cinkovanje (duži rok izrade).

Posebna funkcionalna karakteristika ovog tipa je konzolna konstrukcija sa jednim stubom u rasponu što olakšava bezbedno manevrisanje vozilom.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
nadstresnica b 2

Tip 8:

Nadstrešnica postavljena u prednjem dvorištu ispred ulaza u kuću. Postavljena na četiri stuba sa leksanskim pokrivačem. Dobro se uklopila sa ambijentom koji je okružuje.
Napravljena od čeličnih cevi i zaštićena epoksidnim i poliuretanskim premazima u crnoj boji, a leksan je u smeđoj boji.
Dimenzije: dužina 5500, širina 3500, a visina 2400mm.

Tehničke specifikacijeZahtev za ponuduYou Tube video
nadstresnice za automobile 4

Tip 9:
Nadstrešnica za parkiranje više automobila. Odlično se uklapa uz poslovne objekte, markete i velike parkinge. Nadstrešnica štiti od spoljnih neprilika, snega, kiše i vetra. Konstrukcija se oslanja na četiri armirane betonske stope i napravljena je od četvrtastih čeličnih cevi zaštićenih epoksidom i poliuretanom, a po zahtevu kupca može da se radi i toplo cinkovanje. Kupac može da bira boju kojom ce konstrukcija biti obojena. Najčešće se za pokrivanje ovog tipa nadstrešnice koristi lexan.

Karakteristike:

  1. Konstrukcija od čeličnih cevi zaštićena epoksidom i poliuretanom

  2. Dimenzije 5,4x3m visina 2,4m

  3. Pokrivač lexan 10mm, bez oluka

Tehničke specifikacijeZahtev za ponudu

Galerija slika