Nadstrešnice za automobile

banovci 424x326

Tip 1:
Bočno-konzolna nadstrešnica za auta pogodna za uklapanje u manje prostore posebno zgodna za prolaze između objekata. Napravljena od čeličnih cevi i zaštićena epoksidnim i poliuretanskim premazima.U lučnom obliku krova sa dva rešetkasta konzolna nosača povezana uzdužnim gredama (rožnjačama). Konstrukcija se oslanja na dve armirane betonske stope. Pokrivač je najčešće lexan, a po zahtevu može se uraditi i cerada. Postoji i kombinacija pokrivanja krovnim sendvič panelom ali se u tom slučaju nosač izvodi kao ravna kosa linija pošto se panel ne može savijati. Pokrivanje sendvič panelima se radi samo u slučajevima kada nadstrešnica služi kao letnjikovac.

Karakteristike:

1. Konstrukcija od pravougaonih cevi
2. Dimenzije 2,8x5m visina 2,5m
3. Pokrivač leksan 10mm, sa olukom
4. Ponuda ne obuhvata troškove izrade betonskih stopa

Tehničke specifikacijeZahtev za ponuduYou Tube video
konzolna nadstresnica od leksana tip 1.1.

Tip 1.1:
Bočno-konzolna nadstrešnica za automobile sa različitim mogućnostima prilaza. Napravljena od čeličnih cevi i limova zaštićena epoksidnim i poliuretanskim premazom ili cinkovana. Nadstresnica ima  lučni oblik krova sa sedam konzolnih  nosača  povezaih uzdužnim gredama (rožnjačama). Konstrukcija se oslanja na tri stuba ankerisana u  armirane betonske stope. Pokrivač je najčešće leksan, a po zahtevu može se uraditi i cerada. Leksan je hermetički zatvoren postavljanjem odgovarajućih aluminijumskih lajsni na sve spojeve i otvorene krajeve. Polikarbonatni pokrivač (leksan) ima veliku otpornost na atmosferske uticaje i štiti automobil od UV zračenja.

Karakteristike:

1. Konstrukcija od pravougaonih cevi
2. Dimenzije 2,9×5,2m visina 2,5m
3. Pokrivač leksan 10mm, sa olukom
4. Ponuda ne obuhvata troškove izrade betonskih stopa

Tehničke specifikacijeZahtev za ponudu
auto-nadstresnice15

Tip 2:
Nadstrešnice ovog tipa odlično se uklapaju uz objekte gde je potrebno natkriti ulaz ispred kuće i koristiti ga za parkiranje automobila ili kao dvorišnu hladovinu.Kombinovanjem raznih boja konstrukcija i polikarbonatnih ploča mogu se ostvariti razne arhitektonske zamisli. Nadstrešnica se kao i svaka spoljašnja konstrukcija radi u čeliku bojenom u epoksidu ili toplocinkovanjem.Lučni tip nosača obezbeđuje posebnu lakoću konstrukcije što utiče da cena ovakvih nadstrešnica bude prihvatljiva.Varijacije u obliku najčešće su u oblikovanju luka nosača tako da možemo imati oblik sa jednim lukom kao na slici levo ili oblik sa dva luka (kao talas).

Karakteristike:
1. Konstrukcija od cevi zaštićena epoksidom i poliuretanom
2. Dimenzije 2,8x5m visina 2,5m
3. Pokrivač leksan 10mm, bez oluka

Tehničke specifikacijeZahtev za ponudu
12

Tip 3:

Ovaj tip nadstrešnice karakteriše zahtev za čvršćim i neprovidnim pokrivačem, a opet dovoljno fleksibilnim da se može formirati lučni oblik zato što je lim provodnik i ispod njega je temperatura previsoka. Kada se formira nadstrešnica sa dovoljnom visinom u delu dvorišta koje je uvek dobro provetreno nadstrešnica osim funkcije zaštite automobila može se koristiti i kao dvorišna hladovina. Ukoliko se zahteva posebno jaka hladovina tad se nadstrešnica radi sa trougaonim kosim jednovodim ili dvodvovodim olucima, a na nju se postavljaju izolacioni sendvič paneli umesto lima.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
auto-nadstresnice18

Tip 4:

Ovo je klasičan oblik nadstrešnice od lexana pošto lexan najlakše podnosi podkonstrukciju koja je paralelna sa pravcem šupljine u njemu. Kod ovakvih nadstrešnica najmanje se primeti zadržavanje kamenca i nečistoća na lexanu, a uz kvalitetnu obradu krajeva lexana ne dolazi ni do kondenzacije unutar lexana.

Konstrukcija se može izvesti na više načina u zavisnosti od uklapanja sa ambijentom. Zaštita čelika epoksidna ili toplo cinkovanje.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
auto-nadstresnice21

Tip 6:

Nadstrešnice ovakvog tipa često se postavljaju u Austriji i Švajcarskoj.

Karakteristična forma je 4 stuba sa dvolučnim krovom. U zavisnosti od zahteva 3 podužna nosača mogu biti izvedena i sa funkcijom oluka. Pokrivač je lexan (jeftinije) ili pleksiglas (skuplje). Izuzetna kombinacija za porodične kuće sa dva automobila.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
auto-nadstresnice14

Tip 7:
Nadstrešnica visoke funkcionalnosti sa naznakom korišćenja u periodu bez velikog snega.Izrađena je od lučnih cevi i limova. Elegantan, ne preterano upadljiv dizajn uz zelenu ceradu dobro se uklapa uz kombinovane betonsko-ozelenjene površine. Dimenzije koje su najrentabilnije su širina 5800mm, a dužina po potrebi. Karakteristična visina između 2000 i 2400 mm.U zavisnosti od željene trajnosti predviđena su 2 tipa antikorozivne zaštite:

  • tip A je epoksidno-poliuretanska (kraći rok izrade) i
  • tip B toplo cinkovanje (duži rok izrade).

Posebna funkcionalna karakteristika ovog tipa je konzolna konstrukcija sa jednim stubom u rasponu što olakšava bezbedno manevrisanje vozilom.

Tehničke specifikacijePrimer parkiranja auta
nadstresnica b 2

Tip 8:

Nadstrešnica postavljena u prednjem dvorištu ispred ulaza u kuću. Postavljena na četiri stuba sa leksanskim pokrivačem. Dobro se uklopila sa ambijentom koji je okružuje.
Napravljena od čeličnih cevi i zaštićena epoksidnim i poliuretanskim premazima u crnoj boji, a leksan je u smeđoj boji.
Dimenzije: dužina 5500, širina 3500, a visina 2400mm.

Tehničke specifikacijeZahtev za ponuduYou Tube video
nadstresnice za automobile 4

Tip 9:
Nadstrešnica za parkiranje više automobila. Odlično se uklapa uz poslovne objekte, markete i velike parkinge. Nadstrešnica štiti od spoljnih neprilika, snega, kiše i vetra. Konstrukcija se oslanja na četiri armirane betonske stope i napravljena je od četvrtastih čeličnih cevi zaštićenih epoksidom i poliuretanom, a po zahtevu kupca može da se radi i toplo cinkovanje. Kupac može da bira boju kojom ce konstrukcija biti obojena. Najčešće se za pokrivanje ovog tipa nadstrešnice koristi lexan.

Karakteristike:

  1. Konstrukcija od čeličnih cevi zaštićena epoksidom i poliuretanom

  2. Dimenzije 5,4x3m visina 2,4m

  3. Pokrivač lexan 10mm, bez oluka

Tehničke specifikacijeZahtev za ponudu

Galerija slika